Inspiratie

Opleiden

Als Hindoestaanse jongen weet Soenil hoe moeilijk het is om kansen te krijgen. Daarom vindt hij het belangrijk om ook allochtone jongeren kansen te bieden. Daarbij eist hij het maximale van iedereen. Opleiding of ervaring is daarbij ondergeschikt, motivatie en passie voeren echter de boventoon. Zijn enorme gedrevenheid wil hij ook bij zijn medewerkers zien. Je hoeft het echt niet allemaal te weten, je moet het allemaal wíllen weten!

Inspiratie voor gerechten

Soenil haalt zijn inspiratie uit alles wat het leven te bieden heeft. Muziek, films, kunst en mode. Maar ook collega-koks, reizen en bovenal zijn jeugd en de liefde voor zijn roots. Gevoel, hartstocht en passie zie je terug in zijn gerechten, vaak door gebruik van exotische kruiden en specerijen. Laat je ook inspireren en kom eens langs voor een uitgebreide lunch of diner!

KRUIDEN EN SPECERIJEN

Kruiden en specerijen maken de gerechten van Soenil uniek. Geen strak afgewogen hoeveelheden en samenstellingen, maar gevoel, daar draait het om. Garam masala, râs el hânout, vadouvan; kruidenmengsels die gerechten een bijzondere smaak meegeven.

‘Klassiek Frans koken is en blijft lekker maar het is niet mijn ding. Ik werd er niet gelukkig van. Bovendien: mijn moeders keuken is zo mooi, daar ben ik groot mee geworden. De cultuur van Surinamers, Chinezen, Javanen en Creolen. Daarnaast ken ik de producten en specerijen van mijn cultuur; zonde omdat allemaal te laten liggen.

Mijn ouders maakten op feesten en partijen soms voor 250 gasten pompoen, aardappel met kouseband en kerrie, roti, chutneys. Ik dacht bij mezelf; als mensen dat lekker vinden – en ik herinner me dat iedereen alles opat, met de handen, waarna ook nog eens de vingers werden afgelikt – dan móet dat toch ook voor andere mensen lekker zijn?

En zo worden er tot op de dag van vandaag amuses en gerechten geserveerd die ik vroeger thuis al at. Maar dan op mijn manier!’

You cannot copy content of this page