Restaurant de Lindehof
Nuenen

Tweesterrenrestaurant in Nuenen

Welkom

Welkom bij Restaurant de Lindehof in Nuenen, mijn culinaire thuis waar ik iedere dag gasten onthaal met gerechten die mijn verhaal vertellen. Mijn keuken is geworteld in mijn Surinaams-Hindoestaanse achtergrond en liefdevol geïntegreerd met mijn Brabantse en Franse opleiding. Bij De Lindehof komen verschillende werelden, culturen, geuren en smaken samen in een ongedwongen sfeer waar gastvrijheid, plezier en genot voorop staan.

Ik hoop u gauw in De Lindehof te mogen verwelkomen voor een culinair avontuur.

Soenil Bahadoer

Patron Cuisinier

Soenil

Soenil: Mijn eerste stappen in de keuken waren eerlijk gezegd tegen mijn zin in. Toen ik nog jong was, moest ik als ik stout was geweest voor straf mijn moeder helpen in de keuken. Terwijl mijn vriendjes buiten speelden, zat ik in de keuken met een lang gezicht toe te kijken hoe mijn moeder tomaten ontzuurde en specerijen brandde. Ik had het niet door, maar de basis voor mijn liefde voor de keuken werd in die jaren gelegd. Ik begon al snel zelf te koken en recepten uit te proberen en toen het tijd was voor een opleiding, aarzelde ik geen moment.

Ik ben opgeleid in de Franse gastronomie, maar gaandeweg besefte ik dat de Surinaams-Hindoestaanse cultuur waarin ik ben opgegroeid zo verschrikkelijk rijk is aan bijzondere ingrediënten en gerechten, dat het zonde zou zijn als ik daar niet mee zou werken. Ik ging terug naar mijn jeugd, herontdekte de geuren en smaken van vroeger en verwerkte die in mijn keuken. Het resultaat was geweldig. Er zat weer muziek in mijn keuken –  opzwepende muziek waar je vrolijk van wordt dankzij gerechten vol smaak die nieuwe deuren naar onbekende bestemmingen openen. Met mijn gerechten vertel ik u wie ik ben, waar ik vandaan kom en waar ik naartoe wil.

Restaurant

de Lindehof

De Lindehof: In 1995 werd ik chef en mede-eigenaar van De Lindehof. Ik was nog jong, maar heel ambitieus en wist dat ik op een dag mijn eigen zaak wilde. Dat werd en bleef De Lindehof, mijn thuis. In 2004 kreeg ik van Michelin mijn eerste ster. Ik was door het dolle heen, zo blij was ik. Maar door die eerste ster ging ik ook nadenken over wat ik wilde. Om je te onderscheiden, moet je anders durven zijn. Het is makkelijk en veilig in de massa op te gaan, maar als je risico’s durft te nemen en een eigen koers vaart, geeft dat zoveel meer voldoening. Na 2004 ging ik terug naar mijn roots. Ik besloot de Surinaams-Hindoestaanse keuken, waar ik dankzij mijn ouders en vooral mijn moeder mee was opgevoed, weer te verkennen. De invloed van mijn moeder is niet te onderschatten. De Surinaams-Hindoestaanse keuken heb ik van haar geleerd. Ik introduceerde stapsgewijs smaken en gerechten van vroeger in De Lindehof, speels als amuse of als onverwacht hoofdgerecht. Ik kreeg steeds meer plezier in het samenbrengen van de strakke Franse keuken en de warmbloedige Surinaams-Hindoestaanse ingrediënten. De kleuren en geuren spatten van het bord.

In 2014 werd ik door Michelin beloond met een tweede ster. Een geweldige erkenning en waardering voor de eigenzinnige koers die ik was opgegaan. In 2020 werd ik door Gault & Millau bekroond tot Chef van het Jaar, dat was bijzonder eervol. In datzelfde jaar vierden we het vijfentwintig jarig jubileum van De Lindehof en kwam mijn boek Spicy Chef uit. 2020 was voor iedereen een jaar vol uitdagingen, maar als het me iets heeft geleerd dan wel dit: als het moeilijk wordt, moet je juist gas erbij geven om nóg beter te worden.

De Lindehof is nu precies wat ik wil: een vrolijke ontmoetingsplek voor iedereen die van eten en drinken houdt.

Sfeer
Ervaar de gastvrijheid en sfeer, beleef de keuken en bekijk onze video's over de Lindehof.
Ervaar de sfeer
Menukaart
Bekijk alle gerechten en alle (lunch)menu's overzichtelijk op één pagina.
Bekijk de menukaart
Keuken
Bekijk de filosofie achter de gerechten en smaakexplosies.
Bekijk pagina
Vorige slide
Volgende slide

You cannot copy content of this page